Wasse
  • WhatsApp +31(0)593524066

  • E-Mail info@wasse.nl

Ons aanbod Farmax Spitmachines

Rapide 2

Opties voor de Farmax Rapide spitmachine

DRP perfect

Eggenrol
De FarmaX Rapide Spitmachine kan met een eggenrol uitgerust worden. De eggenrol wordt door een ketting aangedreven (zie “ketting en aandrijving” voor de kettingspanning en controle). De werkdiepte van de eggenrol is hydraulisch instelbaar. 

Let op: als de werkdiepte van de eggenrol te diep ingesteld is, wordt de grond weer vastgedrukt.

Messenfrees
Bij de FarmaX Rapide kan tevens een messenfrees worden geplaatst. De messenfrees wordt door kettingen aangedreven (zie “ketting en aandrijving” voor de kettingspanning en controle).

De werkdiepte van de messenfrees is hydraulisch instelbaar. De messenfrees wordt hydraulisch bediend door twee dubbelwerkende cilinders. Wanneer men zonder messenfrees of eggenrol wil spitten, kan deze omhoog gezet of gedemonteerd worden.
Let op: ook na het omhoog zetten draait de messenfrees of eggenrol

Richtlijnen voor het gebruik van de spitmachine

De stand van de spitmachine
Na het aankoppelen van de spitmachine dienen de driepuntsbok en de vlakke ondergrond een haakse hoek te vormen (gezien van de zijkant). Indien de spitmachine aan het werk is, mag de driepuntsbok licht achterover neigen om de dieptesloffen beter over de grond te laten glijden. 

Let op: de spitmachine mag nooit voorover neigen (naar het trekkend voertuig toe).
Let op: de hoek van de koppelingsas mag niet te groot worden.  Zie de gebruiksaanwijzing voor koppelingsassen en slipkoppelingen.

De koppelingsas
Neem altijd de gebruiksaanwijzing voor de koppelingsassen en slipkoppelingen in acht. Bij vervanging van onderdelen van koppelingsassen en slipkoppelingen mogen uitsluitend originele reserve- onderdelen worden gebruikt.

De woelkouters Wasse Farmax LRP profi spitmachine
Het doel van de woelkouters is om de spitmachine stabiel te houden. Tevens wordt voorkomen dat de spitmachine het rijgedrag van het trekkend voertuig beïnvloedt. Het belang van woelkouters komt voornamelijk naar voren bij gebruik van de machine in zwaardere grondsoorten.

De messen
Er mogen uitsluitend originele messen, bouten en moeren gebruikt worden. Bij ingebruikname van een nieuwe spitmachine moeten na ca. 2 draaiuren alle mesbouten nagetrokken worden.
Let op: losgeraakte messen kunnen afstrijkers en andere messen beschadigenWasse Farmax LRP profi spitmachine

Diepteregeling
De diepteregeling geschiedt enerzijds met de hefinrichting van het trekkend voertuig en anderzijds door de aan weerzijden van de spitmachine aangebrachte verstelbare diepte-/glijsloffen.

Klik hier voor meer informatie over de onderdelen van de Rapide 2 spitmachine.

Spitmessen voor de Farmax Rapide 2 spitmachine:

Farmax Rapide 2 spitmachine