Wasse
  • WhatsApp +31(0)593524066

  • E-Mail info@wasse.nl

Spitmachines veel gestelde vragen

 

Wat doet een spitmachine?

Een spitmachine wordt in de akker- en tuinbouw gebuikt om de grond mee te bewerken. De grond moet geschikt gemaakt worden vooer het planten en zaaien van gewassen. De spitmachines worden gebruikt om de structuur van de bodem te verbeteren. In somiige gevallen door er zuurstof aan toe te voegen. Soms ook om er mest of complst aan toe tevoegen, en soms om onkruid te bestrijden.

Hoe moet ik een spitmachine afstellen?

Het afstellen van een spitmachine is afhankelijk van het type spitmachine en de doeleinden waarvoor u de machine gebruikt. Als u contact met ons opneemt kunnen wij u verder helpen met de juiste afstelling voor uw Farmax machine.

Tot op welke diepte komt een spitmachine?

De diepte waarop een spitmachine kan komen is afhankelijk van het type en model spitmachine. Een verschil dat gemaakt wordt is tussen spitmachines en diepspitmachines. U kunt via voorgenoemde links per type spitmachine de werkdiepte bekijken. Uiteraard is het vanzelfsprekend dat de diepspitmachines een diepere werkdiepte hebben. vaak vanaf 65 cm.

Hoeveel pk is er nodig voor een spitmachine?

Het aanral PK dat er nodig is voor een trekker om een spitmachine te kunnen trekken is variabel. Alle modellen van de Farmax spitmachines hebben een ander gewicht. Ook hiervoor kunt u per model bekijken wat het benodigde aantal vermogen en het PK is per spitmachine.

Wat is het verschil tussen een krukasspitmachine en een roterende spitmachine?

  1. Een roterende spitmachine heeft een rotoras met vaste spaden. Dit werkt op dezelfde manier als bij een frees. Daarom wordt een roterende spitmachine ook wel een spitfrees genoemd.
  2. Een krukasspitmachine heeft zoals de naam al zegt een krukas waar spitspades aan zitten bevestigd.