Wasse
  • WhatsApp +31(0)593524066

  • E-Mail info@wasse.nl

ERP spitmachine

ERP spitmachine

Opties voor de Farmax erp spitmachine

Farmax ERP spitmachine

Eggenrol
De FarmaX ERP Spitmachine kan met een eggenrol uitgerust worden. De eggenrol wordt door een ketting aangedreven zie “ketting en aandrijving” voor de kettingspanning en controle).Iedere spitmachine kan met een eggenrol uitgerust worden. De eggenrol wordt door een ketting aangedreven. De werkdiepte van de eggenrol is hydraulisch instelbaar. 

Let op: als de werkdiepte van de eggenrol te diep ingesteld is, wordt de grond weer vastgedrukt.

Richtlijnen voor het gebruik van de spitmachine

Het aankoppelen aan het trekkend voertuig 
Neem allereerst de voorschriften van het trekkend voertuig in acht. Alle Farmax spitmachines zijn uitgerust met een zogenaamde driepuntsbok. Deze is uitgevoerd met meerdere aankoppelgaten, waardoor de hefhoogte op meerdere hoogten instelbaar is.De spankettingen en spanstangen van de hefarmen die gemonteerd zijn aan het trekkend voertuig moeten zo ingesteld worden, dat enige zijdelingse speling van de machine mogelijk is (± 5 cm.)

Let op: De topstang dient soepel draaibaar te zijn. 

De stand van de spitmachine
Na het aankoppelen van de spitmachine dienen de driepuntsbok en de vlakke ondergrond een haakse hoek te vormen (gezien van de zijkant). Indien de spitmachine aan het werk is, mag de driepuntsbok licht achterover neigen om de dieptesloffen beter over de grond te laten glijden.Na het aankoppelen van de spitmachine dienen de driepuntsbok en de vlakke ondergrond een haakse hoek te vormen (gezien van de zijkant).

Let op: de spitmachine mag nooit voorover neigen (naar het trekkend voertuig toe).
Let op: de hoek van de koppelingsas mag niet te groot worden.  Zie de gebruiksaanwijzing voor koppelingsassen en slipkoppelingen.

De koppelingsas
Neem altijd de gebruiksaanwijzing voor de koppelingsassen en slipkoppelingen in acht. Bij vervanging van onderdelen van koppelingsassen en slipkoppelingen mogen uitsluitend originele reserve- onderdelen worden gebruikt.

De woelkouters Wasse Farmax LRP profi spitmachine
Het doel van de woelkouters is om de spitmachine stabiel te houden. Tevens wordt voorkomen dat de spitmachine het rijgedrag van het trekkend voertuig beïnvloedt. Het belang van woelkouters komt voornamelijk naar voren bij gebruik van de machine in zwaardere grondsoorten.

De messen
Er mogen uitsluitend originele messen, bouten en moeren gebruikt worden. Bij ingebruikname van een nieuwe spitmachine moeten na ca. 2 draaiuren alle mesbouten nagetrokken worden.
Let op: losgeraakte messen kunnen afstrijkers en andere messen beschadigenWasse Farmax LRP profi spitmachine

Diepteregeling
De diepteregeling geschiedt enerzijds met de hefinrichting van het trekkend voertuig en anderzijds door de aan weerzijden van de spitmachine aangebrachte verstelbare diepte-/glijsloffen.

Klik hier voor meer informatie over de onderdelen van de ERP spitmachine.

Op zoek naar gebruikte spitmachines?

Contactgegevens

 

FarmaxSpitmachines.nl onderdeel van Wasse B.V.

Oranjekanaal ZZ 17, 9415 PR, Hijken

+31(0)593-524066

+31(0)593-524066

info@wasse.nl

+31(0)593-526356

 

Farmax spitmachine info & advies:

+31(0)653-428536 - Verkoop

+31(0)593-524066 - Werkplaats

+31(0)593-524066 - Magazijn